Veiligheidsvoorschriften

Veiligheid staat bij Baby's & Bijters voorop. 

Daarom vindt je op deze pagina alles over de veiligheid van de producten. Laat je hier niet door afschrikken - wanneer je onderstaandevoorschriften in acht neemt kan je onze producten met een gerust hart aan jouw kleintje geven. 

Voor alle handgemaakte producten maak ik gebruik van materialen van de beste kwaliteit. Onbewerkt hout en siliconen kralen 100% vrij van BPA, PVC, lood en weekmakers.  Alle producten worden door mij persoonlijk - op gespecialiseerde wijze en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid vervaardigd. Maar natuurlijk kan alles kapot. Controleer daarom na ieder gebruik de producten op eventuele beschadigingen. 

Mijn advies is om kinderen niet zonder toezicht te laten spelen met het handgemaakte bijtspeelgoed van Baby's & Bijters. Geef de bijtringen en speelkoorden van Baby's & Bijters nooit mee naar bed. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de handgemaakte producten van Baby's & Bijters en de veiligheid van jouw kind.Baby's & Bijters is niet verantwoordelijk te stellen voor eventueleschade. 

Bijtringen

Beschadigingen aan de houten ringen of kraal van de bijtringen kunnen splintervorming veroorzaken. Het is raadzaam om bij beschadigingen het product niet meer te gebruiken. Controleer het product voor elk gebruik. Wanneer je merkt dat het product zijn stevigheid verliest is het raadzaam om het product niet meer te gebruiken om te voorkomen dat er kralen los raken. Bijtringen zijn niet geschikt om mee te nemen in bed.

De handgemaakte bijtringen van Baby's & Bijters zijn helaas nog niet voorzienvan een keurmerk. Dit is een zeer kostbare aangelegenheid. Het keuren van de producten heeft zeker prioriteit - ik hoop het handgemaakte bijtspeelgoed dan ook op zo kort mogelijke termijn te certificeren. 

Speelkoorden

Beschadigingen aan de houten kraal kan splintervorming veroorzaken. Het is raadzaam om bij beschadigingen het product niet meer te gebruiken. Controleer het product voor elk gebruik. Wanneer je merkt dat hetproduct zijn stevigheid verliest is het raadzaam om het product niet meer tegebruiken om te voorkomen dat er kralen los raken.

Het koord dient altijd vast te zitten aan de wandelwagen/kinderstoel/wipper of maxicosi. Speelkoorden zijn niet geschikt om mee te nemen in bed.

Alle speelkoorden voldoen aan de Europese norm en zijndaarom maximaal 22 cm lang, exclusief bijtfiguur en bevestigingsring.

Onderhoud

De bijtringen en speelkoorden kunnen worden afgespoeld onder de kraan. Debijtfiguren van Mamaluna en The Cotton Cloud kunnen worden schoongemaakt in een mild sopje.

Het is niet mogelijk de productenuit te koken in bijvoorbeeld vaatwasser of  magnetronsterilisator .